Home Up

 

PREVIOUS PAGE  NEXT PAGE

Location: Franklin, TN

Design: Scott Coile (Coile and Associates, INC)

Project Manager: Scott Coile through Bolingbrook Land Design, INC

Completed: October 2011

Scope of Work:  A home in need of a little attention with overwhelming older plantings and windows/views blocked by the Firs and in the front foundation plant beds.  The clients took the opportunity of having clear access (after we had the trees removed) to do some building repairs and have the house painted.  There were several desires to more fluidly connect exterior spaces with interior to encourage smooth transitions in use of both spaces.  The family had used a depressed area in the side yard for years to have bonfires and gather around.  The became a more permanent and inviting area in the design and implementation.

Elements: (1) Demolition/removal of the plants and old deck, (2) exterior home renovations/painting, (3) excavation and drainage, (4) installation of the patio and fire pit/counsel ring in modular pavers with connecting pathway, (5) addition of an irrigation system, (6) addition of back out space to existing aggregate concrete driveway, and (7) landscape planting.

The Plan:

Before and After pictures (click to be linked to larger size images):

PREVIOUS PAGE  NEXT PAGE

 

Send mail to scott@coileandassociates.com with questions or comments about this web site.
Last modified: December 02, 2011